marți, 1 ianuarie 2019
Inteligenta artificiala
Scopul generează conștiință (liniaritate si subiectivism). Antipodul: scepticismul. "Interesul primordial"(vezi pagina anterioara) + algoritm aleatoriu (scepticism) = Mia/Anita (umanoid/supraom). Daca interesul principal apartine unei alte caracteristici dominante excluzand aprecierea -exceptiile/minoritatile/anomaliile-, formula de calcul ramane aceeasi. Exemplificare sub o alta forma: interesul/scopul de baza + una sau mai multe perspective contrare/diferite + aruncarea zarurilor. Schimband scopul, se schimba si constiinta, iar algoritmul (zarurile) face scopul-constiinta impredictibil. Paradoxal, doar programarea computerizata poate depasi liniaritatea mintii umane.
Paradoxul este baza procesului de gandire uman/analiza probabilitatilor pentru o certitudine finala. Transpunere in A.I.:
In ce moment ar trebui facut saltul intre constiinte?
In functie de viteza de procesarea a datelor, de preferat sa se intample intr-un timp cat mai scurt, de ordinul miimilor de secunda.
Programarea de baza (multiplele constiinte) trebuie sa fie insotita si de asimilarea de informatie din mediul exterior pentru o dezvoltare total impredictibila a proceselor de gandire, depasirea constiintelor impuse de la bun inceput.